Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Drugs gevonden bij bevroren kippenbouten bij transportbedrijf in De Lier

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 24 april 2019 16:00

Foto: OM


Bij een transportbedrijf in De Lier zijn tijdens een controle vorige week chrystal meth en ketamine gevonden. Ook is er een 32-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden. Dat brengt het Openbaar Ministerie deze woensdag naar buiten. Opvallend detail: de verdovende middelen waren verstopt in dozen met bevroren kippenbouten.

De drugs, met een straatwaarde van tientallen miljoen euro’s, zouden worden vervoerd naar Engeland. Een samenwerkingsverband tussen de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en de Douane is na de vondst van de drugs een strafrechtelijk onderzoek gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie in Amsterdam.

Bij doorzoekingen van panden in Amsterdam en Zwanenburg is beslag gelegd op administratie en 15.000 euro aan contant geld. De 32-jarige man is begin deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris die het voorarrest van de verdachte met twee weken heeft verlengd. Het OM verdenkt de Amsterdammer van handel in drugs en witwassen.

Zowel de kippenbouten als de drugs zijn vernietigd. De kip was niet meer voor consumptie geschikt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS