Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Drukbezochte informatieavond verlengde Hoekse Lijn

De informatiebijeenkomst over het doortrekken van de metrolijn naar het strand van Hoek van Holland is drukbezocht. Zo'n 80 belangstellenden kwamen dinsdagavond af op de openbare bijeenkomst in De Hoekstee.

Een groep omwonenden van de Strandweg is naar de Raad van State gestapt. Zij zien liever een ongelijkvloerse kruising ter hoogte van de Stationsweg. Joop Heppe, lid van de gebiedscommissie in Hoek van Holland, heeft een hard hoofd in de uitspraak. "Ik denk niet dat we het gaan redden. Ik heb ervaring met uitspraken van de Raad van State. Die zijn over het algemeen in het voordeel van de gemeente".

De toekomstige tunnel in de Strandweg wordt half ingegraven. "Een mooie oplossing voor de omwonenden", aldus Heppe. "Maar alle plannen eromheen zijn niet veranderd. Ik geloof niet dat Rotterdam luistert naar de mensen".

De metroverbinding Hoekse Lijn tussen Hoek van Holland en Rotterdam wordt in februari 2018 in gebruik genomen. Het verlengen van de lijn naar het strand staat voor 2019 op de planning. Meer informatie over de Hoekse Lijn kun je vinden op hoekselijn.mrdh.nl.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS