Archief
Signbiblio

Signbiblio

DSW stuurt brief: ga met kinderen naar de tandarts

Zorgverzekeraar DSW uit Schiedam gaat na een proef in Schiedam ook ouders in Maassluis en Vlaardingen aansporen om met hun kinderen naar de tandarts te gaan. De zorgverzekeraar noemt de proef in Schiedam succesvol.

DSW stuurde afgelopen jaar bijna driehonderd Schiedamse vaders en moeders een brief om ze attenderen op de halfjaarlijkse, gratis tandartscontroles voor kinderen tot 18 jaar. Ruim veertig procent heeft daar volgens DSW gebruik van gemaakt. "Behoorlijk succesvol dus," zegt Aad de Groot van DSW tegen mediapartner Rijnmond.

Vanaf december kunnen daarom ook ouders in Maassluis en Vlaardingen een brief verwachten. De ouders die worden aangeschreven, hebben een ziektekostenverzekering bij DSW. Ze krijgen bij de brief ook een lijst met tandartsen en kindertandartsen.

Vrijdag meldde het CBS dat ongeveer 20 procent van de Nederlandse kinderen niet of nauwelijks naar de tandarts gaat. De Associatie Nederlandse Tandartsen vindt dat minister Bruno Bruins van Medische Zorg maatregelen moet nemen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen