Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

DSW stuurt brief: ga met kinderen naar de tandarts

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 7 september 2019 10:18

Foto: Signbiblio


Zorgverzekeraar DSW uit Schiedam gaat na een proef in Schiedam ook ouders in Maassluis en Vlaardingen aansporen om met hun kinderen naar de tandarts te gaan. De zorgverzekeraar noemt de proef in Schiedam succesvol.

DSW stuurde afgelopen jaar bijna driehonderd Schiedamse vaders en moeders een brief om ze attenderen op de halfjaarlijkse, gratis tandartscontroles voor kinderen tot 18 jaar. Ruim veertig procent heeft daar volgens DSW gebruik van gemaakt. "Behoorlijk succesvol dus," zegt Aad de Groot van DSW tegen mediapartner Rijnmond.

Vanaf december kunnen daarom ook ouders in Maassluis en Vlaardingen een brief verwachten. De ouders die worden aangeschreven, hebben een ziektekostenverzekering bij DSW. Ze krijgen bij de brief ook een lijst met tandartsen en kindertandartsen.

Vrijdag meldde het CBS dat ongeveer 20 procent van de Nederlandse kinderen niet of nauwelijks naar de tandarts gaat. De Associatie Nederlandse Tandartsen vindt dat minister Bruno Bruins van Medische Zorg maatregelen moet nemen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS