Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Duijndam tevreden over optreden tegen Kroatië

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 6 december 2018 17:21

Foto: Rechts Rinka Duijndam -foto Detlev Keller via Facebook


Handbalkeepster Rinka Duijndam is redelijk tevreden over haar optreden tijdens de EK-groepswedstrijd tegen Kroatië woensdagavond. De 21-jarige Wateringse verdedigde het Nederlandse doel een groot deel van de tweede helft. Ze stopte zeven van de twintig pogingen. "Ik ben niet zo snel tevreden, maar voor een eerste wedstrijd denk ik dat het oké is."

Duijndam, die voor het eerst met Oranje mee is naar een groot toernooi, mocht maandag tegen Spanje al kort invallen voor eerste keepster Tess Wester en kreeg in de eveneens gewonnen wedstrijd tegen Kroatië zelfs meer speeltijd. "Ik had het niet verwacht, wel gehoopt. We waren al door naar de hoofdronde, hadden al vier punten. Het was dus een wedstrijd om dingen uit te proberen", zegt ze een dag later in de Dwars Door de Regioshow op WOS Radio. "Als jonge speelster hoop je in zulk soort wedstrijden op speelminuten."

In de hoofdronde speelt Oranje tegen Roemenië, Noorwegen en Duitsland. Het is nog niet duidelijk of Duijndam dan ook weer speelminuten krijgt, maar dat is voor haar zelf ook niet belangrijk. "Ik hoop dat we het als team goed doen. Als Tess speelt, sta ik 100 procent achter haar. Mocht ik zelf spelen, dan geef ik zelf 100 procent. Maar ik houd me er niet heel erg mee bezig."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS