Detlev Keller via Facebook

Duijndam verovert brons op EK met handbalteam

Rinka Duijndam heeft met het Nederlands handbalteam de bronzen medaille gewonnen op het Europees Kampioenschap in Frankrijk. De Wateringse debuteerde op een groot titeltoernooi. Het was al weer de vierde medaille in vijf op rij gespeelde toernooien voor het Nederlands handbalteam.

Nederland nam het in de "kleine finale" op tegen Roemeniƫ en won na een toch spannende slot met 24-20. Na een goede eerste helft, waarin het verdedigend goed stond en aanvallend goed geschoten werd, was de ruststand 15-8 in het voordeel van Oranje. Na de pauze wist Nederland het verschil naar acht treffers te tillen (20-12), waarna de Roemeense ploeg met een run van vijf treffers op rij de spanning weer terugbracht. Met een aantal geode reddingen wist keepster Tess Wester de schade te beperken en kon Nederland een overwinning en een bronzen medaille bijschrijven.

Rinka Duijndam kwam in de troostfinale niet in actie, maar kan terugkijken op een prima toernooi. De Wateringse redde 15 keer op 49 schoten en behaalde daarmee een stopprecentage van 31%.

Oud-Quintus speelster Kelly Dulfer werd opgenomen in het All-star team als beste verdediger. Daarnaast speelde eveneens oud-Quintus speelster Maura Visser haar laatste interland voor Oranje. Verder kwam Delaila Amega (voormalig Quintus) in actie, maar kwam vandaag niet tot score.