Archief

Duijsens vangt bot, beeld Machteld niet naast schoenmakershuisje

Het veelbesproken standbeeld van Gravin Machteld komt niet naast het zogeheten schoenmakershuisje in 's-Gravenzande. Dat zegt wethouder Piet Vreugdenhil over een voorstel van Peter Duijsens van Westland Verstandig in een memo aan de gemeenteraad. Het zou volgens Vreugdenhil niet bij de visie van het Westlandse college van burgemeester en wethouders passen.

Duijsens kocht onlangs het zogeheten schoenmakershuisje aan het Marktplein om er een burgerkantoor in te maken voor zijn partij Westland Verstandig. Hij wil het standbeeld, dat vanwege de herinrichting van het Marktplein is weggehaald, graag terughebben in het dorpscentrum. Hij hoopte dan ook dat het beeld naast het schoenmakershuisje zou kunnen komen te staan.

Maar de oppositieleider vangt bot en het college ziet verder geen reden de discussie over een nieuwe plek voor het beeld opnieuw te starten. Het kunstwerk van Ingrid Rollema krijgt uiteindelijk een nieuwe plek in het parkje van het nieuw op te richten complex op de plek van het oude gemeentekantoor aan de Van Geeststraat in 's-Gravenzande, dat in 2021 af moet zijn.