Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Duijsens afgezet als commissievoorzitter

Door: Richard Vroom

Gepubliceerd op: maandag 14 maart 2016 20:00

Foto: De stoelen van Westland Verstandig bleven leeg-


Peter Duijsens (Westland Verstandig) is niet langer voorzitter van de commissie Maatschappelijke Omgeving (MO) van de gemeenteraad Westland. Dat is maandagavond besloten tijdens een korte extra raadsvergadering.

Reden voor die vergadering is het feit dat Duijsens blijft volhouden dat wethouder El Mokaddem leugens verkoopt. Als Duijsens voorzitter van de commissie was gebleven, zou hij tijdens de vergaderingen herhaaldelijk samen aan tafel moeten zitten met El Mokaddem, vanwege de samenstelling van diens wethoudersportefeuille.

De extra vergadering volgde op een roerig weekeinde waarin deze bijeenkomst was aangevraagd door Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland. Hij verkreeg daarbij de steun van het CDA en Progressief Westland.
Bij het begin van de vergadering las burgemeester Van der Tak de verklaringen voor die de fracties van LPF en Westland Verstandig hadden uitgegeven om hun afwezigheid toe te lichten.

 
Als eerste spreker stelde Keizer, dat het niet gaat om het functioneren van Duijsens als voorzitter van genoemde commissie, maar om zijn uitlatingen. Leen Snijders (ChristenUnie-SGP) had begrepen dat er mogelijk deze maandag een gesprek is geweest van Duijsens met wethouder El Mokaddem. De wethouder verklaarde dat er vrijdag een gesprek is geweest. “Zich vergissen is menselijk en het is een gebaar van grootheid om dat te erkennen. Maar zoals Elton John al zong: Sorry seems to be the hardest word’.”

Vervolgens werd er gestemd over het voorstel om Duijsens te ontslaan als commissievoorzitter. “Een dergelijke functie brengt o.a. een extra verantwoordelijkheid met zich mee als gastheer namens de raad ten opzichte van het college. De fracties hebben "ernstige twijfel" in hoeverre Duijsens kan functioneren als voorzitter van de raadscommissie MO namens de gehele raad. "Die twijfel is omgezet in een raadsvoorstel om te besluiten de heer Duijsens met onmiddellijke ingang uit zijn functie van voorzitter van de raadscommissie te ontslaan", aldus het voorstel.

Alle aanwezige raadsleden stemden hiermee in. Er zal binnenkort een nieuwe voorzitter worden gekozen. Tot dan toe zit plaatsvervangend voorzitter Maxim van Ooijen (D66) de vergaderingen van deze commissie voor.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS