Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Duijsens: Islamitische school nog geen gelopen koers

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 29 januari 2020 12:50

Foto: WOS


De komst van een islamitische basisschool in Westland is nog niet definitief, omdat er nog een tweede beroepsprocedure bij de Raad van State loopt. De bestuursrechter heeft woensdag weliswaar de minister van onderwijs in het gelijk gesteld, maar er moet ook nog een uitspraak komen over het betrouwbaarheidsgehalte van de prognose omtrent het leerlingenaantal.

Peter Duijsens (Westland Verstandig) stelt dat de Raad van State blijkens de woensdag gedane uitspraak "nog niet helemaal de deur heeft dichtgeslagen". Volgens hem zijn de inhoudelijke bezwaren van de raadsmeerderheid niet aan de orde geweest. Het gaat daarbij om de vraag of de school er in zal slagen om binnen vijf jaar structureel ruim 250 leerlingen te tellen.

In de oorspronkelijke aanvraag had scholengemeenschap Yunus Emre Westland qua bevolkingsstructuur vergeleken met Maastricht. Hangende de gerechtelijke procedures, had Yunus Emre in 2018 een nieuwe aanvraag bij de gemeente Westland ingediend. Daarin werd bij de prognose omtrent het leerlingenaantal een vergelijking gemaakt met de gemeente Heerlen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS