Archief
CDA Westland

CDA Westland

Duijsens: Na vertrek Zwinkels door met vijf wethouders

Hoewel zowel de CDA-fractie als het bestuur nog niet uitgebreid willen reageren op het opstappen van Karin Zwinkels als wethouder van Westland, komen van andere kanten wel reacties binnen. Oppositieleider Peter Duijsens (Westland Verstandig) ziet het vertrek als een kans om in dit college door te gaan met 'slechts' vijf wethouders.

"Immers, 6 wethouders waren alleen nodig omdat er twee grote en twee kleine partijen nodig waren voor deze coalitie", zegt Duijsens. "De extra kosten van een wethouder zijn al snel 250.000 euro per jaar en dan hebben we het niet eens over wachtgeld/pensioen en overdreven ambtelijke ondersteuning. In deze tijden van bezuiniging en geldtekort zou van het vervangen van deze wethouder afgezien behoren te worden."

Ook van andere kanten wordt gereageerd. GemeenteBelang Westland-raadslid Joep van Veen noemt het 'niet echt een chique aftocht'. "Een persbericht op zaterdagmiddag.. Had toch wat meer vechtersmentaliteit van haar verwacht. Want voor die mentaliteit heb ik haar toch altijd gerespecteerd."

Steunbetuigingen zijn er ook. "Absoluut jammer, goed dat ze haar persoonlijke opvattingen laat prefereren boven het partijbelang", zegt Marcel van Elswijk op Twitter. Hans de Boer (eveneens via Twitter): "Ik had haar hoog. Bedankt voor alles wat je voor Westland gedaan hebt, Karin. Het ga je goed!"

Categorieen:
Westland Politiek