Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Duit voor een Schuit: 'zodat we volgend jaar weer kunnen varen'

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: dinsdag 30 juli 2019 19:00


Duit voor een Schuit is een collecte-actie die in 2012 in het leven werd geroepen. Door de economische crisis was het destijds moeilijk om sponsoren te vinden, en werd de hulp van het publiek ingeschakeld. Bezoekers van het corso konden vanaf dat moment hun waardering voor de boten uiten in de vorm van een financiële bijdrage. Sindsdien is het publiek de grootste sponsor van het evenement.

Het geld wordt opgehaald door leden van Scouting Naaldwijk. Zij varen mee op een boot en lopen mee langs de kant. De scouts zijn te herkennen aan hun gekleurde narrenmutsen. Maar waarom hebben ze eigenlijk zo'n muts op? "Toen we ermee begonnen was de slogan: laat ons niet voor joker staan. Dus zorg ervoor dat we er niet voor niets zo bijlopen", aldus Hen van de Laar, mede-oprichter van Duit voor een Schuit. 


Sinds vorig jaar kunnen bezoekers langs de kant ook pinnen. "Er zijn steeds meer mensen die geen contant geld bij zich hebben", laat André Zwinkels, tevens mede-oprichter van Duit voor een Schuit, weten. "Voor die mensen hebben we nu de mogelijkheid om te pinnen."

In onze zomerserie trekken wij de komende weken door de regio. Elke week in de zomervakantie heeft een eigen thema. Deze week zijn we bij het Varend Corso. Woensdag is er aandacht voor de rol van de reddingsbrigade.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS