Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Duurzaamheidsvlag voor Piet van Dijk

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 26 oktober 2017 08:29

Foto: Bas Booister


Piet van Dijk uit Maasland heeft woensdagavond tijdens een bijeenkomst over duurzaamheid in Maassluis uit handen van raadslid Erna te Spenke de vlag van Duurzaam Maassluis gekregen. Elk jaar wordt die vlag uitgereikt aan personen die met hun bedrijven of hun bevlogenheid duurzaamheid uitdragen.

Piet van Dijk heeft inmiddels twee duurzaamheidscongressen georganiseerd, waaronder onlangs nog een in het gemeentehuis van Midden-Delfland waarbij astronaut André Kuipers spreker was. Te Spenke bedankte Van Dijk namens wethouder Sjef Evers die niet bij de bijeenkomst in gallery RitsArt aanwezig kon zijn wegens ziekte. Van Dijk is een groot promotor van Olivijn, een soort zand waarmee het broeikasgas CO2 kan worden afgevangen.


Vorig jaar werd de vlag uitgereikt aan Gerard Martens van Holland Diesel Maassluis. Hij vertelde woensdagavond over een product dat het bedrijf ontwikkelt op het gebied van opslag van energie. Daarbij wordt er met zonnepanelen energie opgewekt, waarmee vervolgens lucht onder hoge druk in flessen wordt geperst. Op die perslucht kun je op een gewenste plek motoren laten draaien die bijvoorbeeld een huis van stroom kunnen voorzien.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS