Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Duurzame warmteprojecten schieten uit de grond

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 9 mei 2018 10:20

Foto: Screenshot Trias Westland


Ondanks het mislukken van Trias Westland, schieten de duurzame warmteprojecten in het Westland als paddenstoelen uit de grond. Naast de vijf aardwarmteprojecten die al in productie zijn (Greenwell Westland, Geothermie De Lier, Aardwarmte Vogelaer, Nature’s Heat en Geopower Oudcamp) en de realisatie van het uitgeklede Trias project, zijn er nog drie nieuwe projecten op komst.

Het gaat hierbij om de wamtecoöperaties Kralingerpolder (De Lier), Polanen (Monster) en Wippolderlaan (Wateringen). Die laatste is overigens nog in oprichting. In deze coöperaties verkennen glastuinbouwbedrijven samen duurzame alternatieven voor aardgas, zoals aardwarmte, biomassa en restwarmte uit de Rotterdamse haven.

Warmtecoöperatie Polanen zet alles op alles om in oktober subsidie aan te vragen zodat de realisatie van een aardwarmteproject eind 2019 kan starten. Bij de coöperatie Kralingerpolder doet men op dit moment onder andere geologisch onderzoek naar geschikte locaties voor aardwarmte. Ook worden mogelijke routes voor een warmtenet onderzocht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS