Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Duurzamer vuurwerk tijdens show Hoek van Holland

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: zaterdag 7 december 2019 10:34

Foto: Signbiblio 3


De gemeente Rotterdam wil tijdens de vuurwerkshows in onder andere Hoek van Holland tijdens de jaarwisseling zo schoon mogelijk vuurwerk afsteken. Dit naar aanleiding van een motie van Denk en 50Plus. De gemeente wil dit doen zonder dat de kwaliteit van de shows achteruit gaat.

 Zo zullen reguliere singleshots en Romeinse kaarsen worden vervangen door singleshots die 95% minder afval opleveren en 25% minder milieubelastende stoffen uitstoten. Daarnaast wordt het verbruikte plastic gerecycled bij een plastic firma.


Voor andere soorten vuurwerk is nog geen ecologisch alternatief gevonden dat volgens de gemeente dezelfde visuele kwaliteit heeft als het regulier vuurwerk. Zo zullen de mortierbommen en cakeboxen dit jaar nog blijven. Wel worden die verpakt in gerecycled papier. 

Het verduurzamen van de vuurwerkshows gaat wel wat extra kosten. In totaal moet de gemeente 78.000 euro bijleggen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS