Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Dylan uit Naaldwijk is beste jonge slager van Nederland

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: zondag 16 september 2018 14:41

Foto: Diana de Bruijn


De 21-jarige Dylan van Leeuwen uit Naaldwijk is de beste jonge slager van Nederland. Daarom mag hij ons land vertegenwoordigen op de International Young Butchers Competition 2019 begin mei in Frankfurt.

Dylan komt uit een echte slagersfamilie. Zijn vader is eigenaar van Keurslager Van Leeuwen in Naaldwijk. Het is de bedoeling dat Dylan die zaak over enige tijd overneemt. Hij is dan de vierde generatie die deze slagerij bestiert. Op dit moment volgt hij nog de opleiding aan het SVO in Rijswijk. Daarnaast werkt hij één dag in de week bij zijn vader, de rest van de week bij een slagerij in Zoetermeer.

Afgelopen week won hij de nationale voorronde van het toernooi, waarmee hij zijn ticket naar Duitsland verdiende. Die internationale wedstrijd bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het uitbenen van een runderschouder en het maken van soepterrine.

Ook in 2020 Westlandse vertegenwoordiging
Tessa Moerland uit Honselersdijk werd dit jaar tweede bij de nationale voorronde. Ze werkt bij Keurslager Marco van der Hout in Poeldijk en volgt de opleiding bedrijfsleider vers. Door het behalen van de tweede plek, is ze verzekerd van deelname aan de internationale finale in 2020. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS