Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

EBS gebruikt 'Connexxion-bussen' in regio na omleiding in Delft

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 5 december 2019 10:36

Foto: WOS - Zo horen de bussen er uit te zien


Het zal menig regiogenoot misschien wel zijn opgevallen. In plaats van de gloednieuwe wit/rode EBS-bussen, rijden er opeens weer 'oude' Connexxion-bussen door Westland, Midden-Delfland en Maassluis. Een vreemde situatie, want de nieuwe vervoerder presenteerde bij de start in augustus toch een uitgebreid wagenpark met moderne bussen? EBS heeft echter een verklaarbare reden.

Volgens Jasper Vermeer, woordvoerder van de vervoerder in Haaglanden, heeft het allemaal te maken met een omleiding in Delft. "Daardoor zijn er meer bussen nodig. De Connexxion-bussen zijn een soort extra back-up. Zodra de omleiding voorbij is, zullen ze niet meer of minder rijden."

De bussen zijn bij de aanbesteding overigens overgenomen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, die eigenaar was. "En het zijn groengasbussen, ze passen dus helemaal in het plaatje van EBS. Het Connexxion-logo is er al grotendeels afgehaald, maar ze moeten nog opnieuw worden bestickerd."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS