Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

EBS verzorgt hier streekvervoer tot 2030

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 11 juli 2018 15:21

Foto: Michiel Steenwinkel via Twitter


Busvervoerder EBS gaat vanaf 2019 het streekvervoer in de regio Haaglanden verzorgen. Dat heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag woensdag bepaald. De concessie loopt tot 2030, EBS is van plan om te gaan rijden met speciale groengasbussen.

Het gebied Haaglanden omvat de gemeenten Westland, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Wassenaar. Nu voert Connexxion hier het busvervoer uit. Sinds de marktwerking in het openbaar vervoer laten overheden om de zoveel jaar bedrijven opnieuw bieden. Bedoeling is dat het bedrijf wint dat de beste service tegen de laagste kosten kan bieden.

De vervoerder gaat de busdiensten uitvoeren met 93 hybride groengasbussen. Deze bussen worden in 2026 en 2027 vervangen door zero-emissie bussen. De bussen zijn bovendien voorzien van airconditioning, wifi en USB-aansluitingen en zijn goed toegankelijk voor iedereen.

EBS is een dochtermaatschappij van het Israëlische busbedrijf Egged. Het rijdt al sinds 2012 met bussen in een deel van Noord-Holland. Aanvankelijk kwam het bedrijf daar in problemen door een rekenfout bij de aanbesteding. Er moest geschrapt worden in de dienstregeling. Maar het bedrijf herpakte zich en schermt met het cijfer 8 dat het krijgt in reizigersonderzoek.

Eind vorig jaar won EBS de concessie voor het busverkeer op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten ook al van grote broer Connexxion.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS