Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Economie

Filteren op datum:
        
Kalfje geboren op Floating Farm zaterdag 13 juli 2019 09:09

Kalfje geboren op Floating Farm

Een primeur voor de Floating Farm in de Merwehaven in Rotterdam. Het eerste kalfje op de drijvende boerderij is geboren. De bruin-wit gevlekte koe krijgt voorlopig de naam Jose104. Meer dan dertig koeien staan sinds mei op de drijvende boerderij in het havengebied. Het gaat om Maas-Rijn-IJsselkoeien (MRIJ), die naast melkkoe ook geschikt zijn als vleesleverancier. Deze drijvende boerderij is mede tot stand gekomen door bedrijven uit onze regio. Reytec uit Poeldijk heeft geholpen bij de voorbereidingen en de bouw van de drijvende boerderij. Maar ook het Maassluise Lely, als producent van robots en datasystemen is erbij betrokken geweest.Boer Albert is ontzettend trots op de nieuwste telg. "Het gaat hartstikke goed met haar. Ze is levendig, speels, kijkt fris uit haar ogen en haar oren staan enthousiast. Als ik langskom, staat ze meteen op en wil ze eten", zegt hij tegen mediapartner Rijnmond. Aparte ruimteHet kalfje staat momenteel in een andere ruimte dan haar moeder. "We hadden een hokje om haar heen gemaakt. Toen mocht ze er even uit, maar zocht ze zelf de rust weer op en ging ze in haar eigen ruimte liggen", zegt Albert. "Ze heeft er geen seconde stress van."Door het kalfje in een aparte ruimte te plaatsen, kan Albert ervoor zorgen dat ze in een schone en veilige omgeving staat. "Dat is in de stal lastiger. En moeder doet het ook super, die heeft er ook geen last van."Ludieke naamHoewel Jose104 een primeur is voor de Floating Farm, doet haar naam dat niet zozeer vermoeden. "We zijn er nog mee bezig om haar misschien via een Facebookpoll een ludiekere naam te geven", zegt Albert. "Ik ben verplicht vanuit de overheid om dit kalfje direct dezelfde werkdag aan te melden. Daarom hebben we eerst voor een standaardnaam gekozen; wellicht dat er nog wat leukers uit te halen is."
Lees meer
Video Ondernemers Wateringen: scenario's zijn 'bagger' dinsdag 9 juli 2019 15:03

Ondernemers Wateringen: scenario's zijn 'bagger'

Ondernemersvereniging BIZ Centrum Wateringen voelt zich volledig genegeerd door de gemeente Westland. Het voorstel van de BIZ komt nauwelijks voor in de vier scenario's die nu op tafel liggen. "Ons plan is versnipperd." De pijn zit diep bij ad-interimvoorzitter Erik Koeze van de BIZ. De ondernemersvereniging presenteerde in oktober vol trots een centrumplan voor Wateringen, waarin ruimte is voor woningen, het Vliethof op de schop gaat en eindelijk iets gedaan wordt aan de belabberde verkeersdoorstroming in het dorp.Maar van dit voorstel vindt Koeze niks terug in de vier scenario's, waarvan één stuk uiteindelijk de visie voor de toekomst van Wateringen wordt. "Er is geen contact met ons geweest", aldus de bekende makelaar. "Het enige wat we zien, is dat ons plan volledig versnipperd is."Hij noemt de voorstellen van de gemeente onhaalbaar. "Wij merken nu al dat Wateringen leegstand krijgt, wij zijn al te laat. Als dit wordt voortgezet, zijn wij over tien jaar mogelijk met iets bezig, maar dan gaan wij het niet redden."Volgens verantwoordelijk wethouder Cobie Gardien is er wel degelijk overleg geweest met de BIZ. "De BIZ en andere partijen hebben aangegeven dat er echt iets moet gebeuren om Wateringen leefbaar te houden. Het college heeft nog geen lijn ingezet, anders zou de participatie voor niets zijn."Koeze gooit de vier scenario's het liefst in de prullenbak, maar hoopt dat er toch nog een gesprek met het gemeentebestuur mogelijk is. Wij hebben contact met partijen als de Albert Heijn en eigenaren van Vliethof. Ik heb het idee dat wij niet voor vol worden aangezien."
Lees meer
Video Directe buurman 'Madeweg': ik weet het 5 minuten woensdag 3 juli 2019 16:04

Directe buurman 'Madeweg': ik weet het 5 minuten

Het nieuws over de mogelijke huisvesting van arbeidsmigranten aan de Madeweg in Monster, komt voor omwonenden als een grote verrassing. Echter, het eerder informeren van de buurt is simpelweg niet mogelijk. Uitzendbureau Westflex, een van de initiatiefnemers van het plan, heeft dinsdagavond bij de buurt een brief in de bus gedaan. Dat gebeurde precies op het moment dat ook de gemeenteraad van Westland is geïnformeerd, rond een uur of 7. Zo heeft de gemeenteraad van Westland het ook afgesproken in het Ontwikkelkader. Pal naast de beoogde locatie zit tuincentrum Flower-art. Eigenaar Paddy Knijnenburg vindt de brief woensdagochtend in de bus en slaat steil achterover. Hij had namelijk eerder interesse getoond voor het kassencomplex, samen met overbuurman Lidl. Maar omdat uitbreiding van het tuincentrum en supermarkt de herstructurering in de weg zou staan, ging hier een streep door. Daar moet bij gezegd worden, dat het huisvesten van arbeidsmigranten aan de Madeweg nog lang geen gelopen race is. De gemeente Westland heeft de locatie globaal onderzocht op haalbaarheid en betaalbaarheid. Nu is het aan de initiatiefnemers om met omwonenden in gesprek te gaan.Het huisvesten van arbeidsmigranten in Westland kent een lange adem. Directeur Frans van der Lugt van Westflex: "Er werken pakweg 20.000 arbeidsmigranten in Westland, maar hier wonen er zo'n 3 tot 4.000. Alle overige werknemers moeten iedere dag vervoerd worden." Op dit moment is er een tekort van zo'n 2.000 bedden, werd eerder bekend. Westflex staat open voor alle vragen en suggesties. Volgende week is er voor direct omwonenden een informatiebijeenkomst. Knijnenburg kan daar niet bij zijn. "Ik krijg maandag een nieuwe knie", vertelt hij lachend. Lees ook: Plan: 156 arbeidsmigranten huisvesten aan Madeweg
Lees meer
Installatiebedrijf Elektravon overgenomen woensdag 3 juli 2019 13:01

Installatiebedrijf Elektravon overgenomen

Installatiebedrijf Elektravon, met vestigingen in Naaldwijk en Breda, is overgenomen door De Groot Installatietechniek uit Emmen. De huidige directeur-grootaandeelhouders Ad van den Akker en Wim Avontuur besloten eind vorig jaar het bedrijf te verkopen, omdat zij geen opvolging konden vinden. De ongeveer 145 medewerkers (van wie 115 in Westland) gaan allemaal over naar het nieuwe bedrijf, ook voor klanten verandert er niets. Elektravon (een samentrekking van elektra en Avontuur) is in 1959 opgericht. Omdat Van den Akker, verantwoordelijk voor de Naaldwijkse vestiging, inmiddels 65 is, was hij op zoek naar een opvolger binnen het familiebedrijf. Die was echter niet beschikbaar en daarom zijn hij en de tien jaar jongere Avontuur een zoektocht gestart naar een overnamekandidaat."We hebben bewust gezocht naar een familiebedrijf, dat qua cultuur en dna bij Elektravon past", vertelt Van den Akker. Zo kwamen zij uit bij De Groot. Deze installateur begon in 1965 in Emmen en heeft inmiddels ook vestigingen in Houten en Ridderkerk en Den Bosch. Het bedrijf wil haar positie in het westen en zuiden van Nederland versterken. Afgelopen vrijdag zijn de contracten bij de notaris getekend, maandag is het personeel op de hoogte gesteld.De bedrijfsnaam Elektravon blijft naar verwachting zeker de komende drie à vier jaar behouden, zeker gezien de reputatie die het bedrijf (marktleider in Westland) heeft opgebouwd. Van den Akker en Avontuur blijven lid van de directie, maar gaan hun activiteiten wel afbouwen. Om de cultuur te bewaken, treden Dennes van de Graaf en Mike Eeghem namens Elektravon toe tot de directie van De Groot.
Lees meer
Video Plan: 156 arbeidsmigranten huisvesten aan Madeweg woensdag 3 juli 2019 09:09

Plan: 156 arbeidsmigranten huisvesten aan Madeweg

Twee initiatiefnemers willen 78 woonunits voor arbeidsmigranten realiseren aan de Madeweg in Monster, tegenover supermarkt Lidl. Een woonunit is geschikt voor twee bewoners, dus dat komt neer op huisvesting voor 156 arbeidsmigranten. Een van de initiatiefnemers, uitzendbureau Westflex, benadrukt dat de plannen nog nat van de inkt zijn en er niets definitief is. De uitzender kampt, net als andere uitzenders, met een tekort aan huisvestingsmogelijkheden in Westland. De initiatiefnemers willen twee wooncomplexen realiseren van elk twee bouwlagen. In het ene gebouw komen 41 woonunits, in het ander 37. Verder is op het perceel ruimte voor 52 parkeerplaatsen met als ondergrond grastegels. Op de locatie staan nu nog kassen en een woonhuis. Het woonhuis zal ingezet worden voor de beheersfunctie.Direct omwonenden hebben een uitnodiging gekregen voor een informatieavond, woensdagavond 10 juli om 19.30 uur bij Themapark de Westlandse Druif in Monster. Op de informatieavond zijn de initiatiefnemers aanwezig, maar ook de gemeente Westland die vragen over de verdere procedure zullen beantwoorden.De huisvesting van arbeidsmigranten is al jaren een groot thema in Westland. De gemeente kent nu twee zogenoemde 'Polenhotels': tegenover Renewi in Wateringen en op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Helemaal aan de andere kant van Honderdland wordt een derde hotel gerealiseerd. De gemeente heeft zestien locaties voor huisvesting beoordeeld haalbaarheid en betaalbaarheid. Dat zijn de Lange Broekweg Naaldwijk op een voormalige renbaan, de Arckelweg in Poeldijk bij Verburch en de Burgemeester Elsenweg in Honselersdijk tegenover de meubelboulevard. Aan dat rijtje kan de Madeweg worden toegevoegd. Verder wil het college tijdelijke huisvesting mogelijk maken bij tuinders. Lees ook: Directe buurman 'Madeweg': ik weet het 5 minuten
Lees meer