Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Economie

Filteren op datum:
        
Video ABC Westland gaat met nieuwe investeerder uitbreiden woensdag 8 mei 2019 15:03

ABC Westland gaat met nieuwe investeerder uitbreiden

Bedrijventerrein ABC Westland in Poeldijk heeft een investeerder gevonden die het vastgoed overneemt en krijgt daardoor middelen om uit te breiden. De gesprekken met vastgoedonderneming Hines hebben een half jaar geduurd. De bedoeling is om op 16 hectare grond duurzame loodsen te bouwen voor de verwerking van groenten en fruit. Het gaat om plekken aan de nabijgelegen Arckelweg, waar nu nog kassen staan. BiovergistingOok zijn er plannen voor een biovergistingsinstallatie. Hiermee kunnen afval-sappen uit groente en fruit worden omgezet in energie. In een biovergistingsinstallatie wordt mest in combinatie met landbouwproducten omgezet in biogas. Tijdens de vergisting wordt dit mengsel geroerd bij een temperatuur van 40 graden. Hierdoor ontstaat er bacterievorming waar vervolgens biogas bij vrijkomt.Externe partnersABC Westland is in gesprek met GFT Solutions uit Naaldwijk. Dat bedrijf houdt zich bezig met het herverpakken en verwerken van groente- en fruitafval aan de Energiestraat in Naaldwijk en moet daar verhuizen.Het bedrijventerrein bestaat inmiddels twintig jaar en beslaat nu een oppervlakte van 55 hectare. Directeur Herwi Rijsdijk zegt dat met de uitbreiding van 16 hectare er een mooie toekomst in het verschiet ligt. "Poeldijk ligt in een gebied waar voedsel wordt geproduceerd en niet ver van de Rotterdamse haven om wereldwijd te kunnen exporteren", aldus Rijsdijk.
Lees meer
Moederdagboeket duurder dit jaar woensdag 8 mei 2019 11:11

Moederdagboeket duurder dit jaar

Het zijn drukke dagen op de bloemenveiling van Royal FloraHolland in Honselersdijk. Moederdag staat namelijk weer voor de deur. En dus vinden de bloemen gretig aftrek, meldt mediapartner Omroep West. "Dit is de drukste week van het jaar in de bloemenhandel", vertelt bloemenhandelaar Dave van der Meer. "Omdat het buiten zo koud is, is er weinig aanvoer en zijn de prijzen erg hoog. Voor onze handel is het vrij spannend, zeg maar."Hij heeft deze woensdag heel veel rozen ingekocht. "De roos is van oudsher de bloem van de liefde", legt hij uit. "Vooral rode rozen. Die hebben we dus heel veel, maar ook gerbera's en pioenrozen... Eigenlijk het hele assortiment."Zo'n 25 procent duurderNiet alleen in Nederland wordt dit weekend Moederdag gevierd. Ook de rest van Europa viert deze zondag Moederdag. "Alleen Engeland en Frankrijk hebben een 'eigen' Moederdag", weet Van der Meer. "En je moet niet vergeten dat Moederdag ook in bijvoorbeeld in de Verenigde Staten wordt gevierd. De handel voor Amerika is maandag en dinsdag weggegaan. Dan heb je alles bij elkaar dus heel veel vraag. Als er dan weinig aanbod is, vanwege de kou, gaan de prijzen omhoog."Wie zijn of haar moeder wil verwennen met een bos bloemen moet er op rekenen dat je dit jaar gemiddeld 25 procent duurder uit bent dan vorig jaar. "Aan een mooi boeket zul je tussen de 20 en 25 euro kwijt zijn", knikt de bloemenhandelaar. "Maar voor een lieve moeder is dat toch niet te veel?"Dankbare bloemWie twijfelt over wat voor soort bloemen de keus moet vallen, kan het best kiezen voor pioenrozen. "Dit is een seizoensbloem die het ieder jaar goed doet. Dit is gewoon een hele leuke bloem, vaak met een roze kleur, en die bloeit mooi uit. Ik denk dat je met pioenrozen wel kan thuiskomen. Het is ook een dankbare bloem. Die bloeit altijd open, daar heb je echt wat aan."
Lees meer
Video Waterman valt of staat bij besluit gemeenteraad dinsdag 30 april 2019 15:03

Waterman valt of staat bij besluit gemeenteraad

Het lot van het Wateringse zwembad De Waterman ligt in handen van de gemeenteraad. Gaat de raad akkoord, dan kan het bad broodnodige aanpassingen plegen. Komt er geen witte rook, dan is het na 2020 over en sluiten. De Waterman is zo ongeveer aan het einde van zijn levensduur. Het bad lekt en de apparatuur om het water schoon en op temperatuur te houden is verouderd. Weliswaar staat een legertje vrijwilligers van de technische dienst klaar om problemen te verhelpen, maar de machinekamer is eigenlijk al afgeschreven. Om het zwembad voor de komende twintig jaar te behouden is zeker 2 miljoen euro nodig, vertelde voorzitter Leo Zwinkels eerder bij de WOS. Het plan wordt opgenomen in de zogenoemde voorzieningennota, waar de gemeenteraad later dit jaar een klap op moet geven.  Voor nu is het openluchtbad klaar voor het zomerseizoen. Het hekwerk aan de voorkant is nieuw, er staat nu een blokhut, de randen van het zwembad zijn onder handen genomen en de rokers kunnen op een apart terreintje terecht. Op den duur moet de Waterman volledig rookvrij zijn; in 2020 mag er binnen de poorten van het zwembad niet meer gerookt worden.De vaste bezoekers zullen de blokhut voor het eerst zien. Die is nieuw en dient als omkleedruimte voor invalide bezoekers. Zij hebben nu ook een eigen toilet. En mocht je eerste hulp nodig hebben, dan word je in een nieuwe kamer opgelapt.Zwemmen kan nog niet, omdat het water nog te koud is. Waarschijnlijk kan dat donderdag wel, maar dat lees je dan op de website van de Waterman of op de Facebookpagina van het openluchtzwembad.
Lees meer