Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Edo Haan: Maassluis moet het hebben van toerisme

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 14 mei 2019 23:38

Foto: Chris Kalkman


Maassluis moet het voor de groei van de werkgelegenheid in de stad hebben van toerisme. Dat stelt burgemeester Edo Haan. Tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad over de strategische agenda van de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) dinsdagavond zei hij tegen de commissieleden: "Ik wil u voorhouden dat de vestiging van het hotel heeft geleid tot vijftig arbeidsplaatsen, in vaste dienst."

Over bedrijventerrein De Dijk is hij ook positief, maar hij stelt wel dat de vestiging van bedrijven daar lang niet zoveel werkgelegenheid oplevert als het hotel. "De Dijk hebben we tien jaar geleden volgens mij voor tien miljoen euro gekocht als gemeente... Daar komt natuurlijk wel grootschalige werkgelegenheid naartoe, maar dat is min of meer een verschuiving in de stad."

Verder wil Haan er ook voor zorgen dat er een goed klimaat is en blijft voor ict-gerelateerde bedrijven als Keytoe, die zich graag langs de Vlieten van Maassluis zouden vestigen. Maar hij denkt vooral dat er nog meer kan op het gebied van toerisme: "Nog meer restaurants, terrassen, hotels en dergelijke." Haan denkt daarmee de voorspelde groei van twee procent voor het hele MRDH-gebied in de komende jaren te kunnen overtreffen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS