Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Edo Haan ziet in World Horti Center een voorbeeld voor Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 15 mei 2019 10:49

Foto: Richard Kok


Het World Horti Center in Naaldwijk is voor de burgemeester van Maassluis een grote inspiratiebron. Volgens hem zou Maassluis ook een soortgelijk instituut moeten creëren. "Wat let ons om met Lely ook zoiets te gaan doen?", gaf Edo Haan dinsdagavond te kennen tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.

Volgens de burgemeester wordt nu gekeken naar hoe er een doorstart kan worden gemaakt met het vmbo in Maassluis. De enige school op dat niveau is namelijk anderhalf jaar geleden gesloten. Alleen de mavo (theoretische leerweg) is blijven bestaan. Haan wil bekijken of er een technische vmbo-school in de stad kan komen.

Op 5 juni wordt er een mini-conferentie gehouden over de mogelijkheden van technisch onderwijs in Maassluis. Haan wil net als bij het World Hotri Center zorgen voor een goede samenwerking tussen onderwijs, gemeenten en het bedrijfsleven, een soort van campus, maar dan zonder huisvesting van studenten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS