Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Eerste bewoners 'Ons Buitenhuis' ingetrokken

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: maandag 13 januari 2020 12:05


De eerste vijf bewoners van 'Ons Buitenhuis' zijn afgelopen zaterdag ingetrokken in het oude bankgebouw in Maasdijk. Het gebouw in Maasdijk is bedoeld voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. In de komende maanden komen daar meer bewoners bij. Elke maand komen er twee logés bij in het gebouw, in die periode wordt gekeken of 'Ons Buitenhuis' een geschikte plek is voor de jongvolwassenen.

Kevin is een van de nieuwe bewoners, hij heeft zin om op zichzelf te wonen. "Maar het is wel spannend." De nieuwe bewoners krijgen 24-uursbegeleiding. Koken en eten doet de groep ook samen met de begeleiding. Ook Kevin's goede vriend Wilfred komt in het gebouw wonen. Dat vinden zijn ouders wel spannend. "Alles valt op zijn plek, wij wonen hier vlakbij en we zijn blij dat hij hier hopelijk zijn plek gaat vinden", zegt zijn moeder. 


Aanvankelijk was het de bedoeling om onder de noemer 'Huize de Bankier' hier ouderen te laten wonen, die behoefte hebben aan een lichte vorm van verzorging. Daar bleek echter te weinig behoefte aan. In juli vorig jaar kwam voorzitter Chiel Mostert van 'Ons Buitenhuis' in contact met Bert Lievaart, ontwikkelaar en eigenaar van Huize De Bankier. Besloten werd om te gaan onderzoeken of de huisvesting van jong-volwassenen met een beperking financieel haalbaar zou kunnen zijn. Dat bleek het geval.

Het begin van Ons Buitenhuis ligt in een informatiebijeenkomst die begin 2019 in Maassluis is gehouden. Daar hebben enkele ouders van kinderen met een beperking elkaar gevonden. De ouders gingen op zoek naar gezamenlijke woonruimte voor hun kinderen. Begin mei hebben veertien ouders een plan opgesteld, een bestuur gekozen en vervolgens een stichting opgericht. Eind vorig jaar gaf de gemeente Westland ook groen licht voor het plan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS