Archief
WOS Media

WOS Media

Eerste bomen Kraaiennest gaan in augustus om

De eerste helft van de 236 populieren in recreatiegebied het Kraaiennest gaat eind augustus tegen de vlakte. Dat heeft Staatsbosbeheer desgevraagd laten weten. Het was de bedoeling om de eerste bomen al in juni om te zagen, maar dat bleek niet mogelijk vanwege broedende vogels.

Vanwege het gevaar voor vallende takken door aftakeling van de bomen wil Staatsbosbeheer de oude populieren omzagen. Tegen dit plan was veel weerstand. De Bomenstichting, de Midden-Delfland Vereniging en de natuurvereniging KNNV maakten bezwaar en stapten naar de rechter.

De organisaties vroegen de kap uit te stellen tot na het broed- en recreatieseizoen. Ook misten zij een visie en pleitten ze voor een veelomvattend plan voor herplant. De rechter stelde de kap voorlopig uit en in de tussentijd moesten de partijen er samen uitkomen. Die spraken af dat de gevaarlijke bomen moeten verdwijnen. Als de stabiliteit van de andere bomen verslechtert, haalt Staatsbosbeheer die ook zo snel mogelijk weg, ook wanneer het herplantplan nog niet af is. Staatbosbeheer hoopt dat dit niet nodig is.