Archief
Archieffoto WOS Media

Archieffoto WOS Media

Eerste dak voor energiecoöperatie Midden-Delfland

EnergieC Midden-Delfland heeft vorige week een intentieovereenkomst getekend met de eigenaar van een pand in Schipluiden om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Naar verwachting passen er meer dan duizend panelen op het dak.

De energiecoöperatie, die in oktober vorig jaar is opgericht, wil samen met inwoners schone energie opwekken via gezamenlijk ingekochte zonnepanelen. Deze moeten worden geplaatst op de daken van panden in alle drie de kernen. De initiatiefnemers zijn ook in gesprek met eigenaren uit Den Hoorn en Maasland.

Voor het dak in Schipluiden is nu alleen nog een intentieovereenkomst getekend. Deze is niet bindend en is voor de coöperatie bedoeld als startschot om de haalbaarheid in detail te onderzoeken. Pas als al het onderzoek gedaan is en er een voor alle partijen acceptabel project uit naar voren komt, zal er een definitieve overeenkomst opgemaakt worden, zegt Roald Brouwer namens EnergieC. Er moet onder meer gekeken worden naar de technische mogelijkheden, zoals aansluiting op het net van Westland Infra.



EnergieC houdt op 6 maart in de Dorpshoeve in Schipluiden een informatieavond. Inwoners kunnen hier ook direct lid worden van de coöperatie.