Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Eerste schetsen natuurgebied Bonnenpolder vertoond

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 5 oktober 2017 17:11

Foto: Een van de werkgroepen aan de slag


In de Hoekstee in Hoek van Holland is woensdagavond een inloopavond gehouden over de natuur in de Bonnenpolder. Er komt 130 hectare natuurgebied waarvan 30 hectare bestemd is voor het zogeheten natuurbegraven, waarbij de graven zoveel mogelijk opgaan in de natuur.

Tijdens de inloopavond werden er drie mogelijke ontwerpen getoond voort de indeling van het gebied. Die komen voor uit werkgroepen, zogenoemde ateliers, die twee keer eerder bij elkaar gekomen zijn. Eind oktober moet er een derde werkgroepbijeenkomst plaatsvinden, waarna een voorkeursontwerp zal worden gepresenteerd.

Volgens het Zuid-Hollands Landschap, partner van Natuurbegraven Nederland, zorgt natuurbegraven er voor, dat natuur in de polder gegarandeerd is. Maar niet iedereen ziet dat zitten. Sommige bezoekers vinden juist dat je het gebied in de toekomst ook nog ergens anders voor zou moeten kunnen gebruiken.

Wie meer wil weten over natuurbegraafplaatsen, kan op zaterdag 21 oktober mee op excursie naar natuurbegraafplaats Maashorst in Brabant. Op www.natuurindebonnen.nl zijn alle ontwikkelingen rond de polder te volgen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS