Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Eigen plekjes voor rondvaartboten Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 10 juli 2019 15:06

Foto: Een van de rondvaartboten


Rondvaartboten hebben vanaf nu een eigen plek in Maassluis om passagiers op en af te laten stappen en drie plekken waar de boten mogen aanleggen. Een gedeelte van de Noordvliet aan de Veerstraat Zuidzijde is daarvoor gereserveerd. Op- en afstappen moet binnen twintig minuten gebeuren, aanleggen mag voor maximaal twee uur.

Tot op heden waren er geen aparte voorzieningen voor rondvaartboten in de wateren van Maassluis, terwijl de boten wel steeds populairder worden. Dit heeft als gevolg dat rondvaartboten vaak op de passantenplaatsen naast de Lijndraaiersbrug worden afgemeerd, die daarvoor nadrukkelijk niet zijn bedoeld.

Er staan inmiddels borden aan de Noordvliet ter hoogte van de Veerstraat die de op- en afstapplaats en de aanlegplaatsen aangeven. Handhavers van de gemeente controleren op de naleving van de tijden dat boten aangemeerd liggen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS