Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Eigen politieboot voor Westland en Midden-Delfland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 13 juli 2018 17:41

Foto: Twitter Gemeente Westland


De politie in Westland en Midden-Delfland heeft eindelijk een eigen boot om mee te surveilleren op het water. Eerder werden boten geleend van andere politieteams. De nieuwe boot is vrijdag gedoopt door de burgemeesters van de twee gemeenten.

Met de nieuwe boot wordt het toezicht op het water in Westland en Midden-Delfland uitgebreid, zegt de politie tegen mediapartner Omroep West. Ze controleren met name de toeristen. "Of ze niet te hard varen, of er geen alcoholgebruik is op het water en of aan boord alles in orde is", zegt Ronald Barten van politie Westland. Ook letten agenten op overlast door harde muziek op boten en het van bruggen afspringen.

Varend Corso
Daarnaast gebruikt de politie de boot ook om milieuovertredingen op te sporen: achtergelaten afval, illegale lozingen in het water en het overtreden van de Visserijwet.

Ook tijdens het Varend Corso wordt de boot gebruikt. De politie heeft al sinds 2016 nieuwe boten varen in Katwijk en Alphen aan den Rijn. De komende jaren worden er nog meer vervangen door het nieuwe exemplaar.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS