Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Eind dit jaar meer duidelijkheid over mogelijkheden sportpark Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 6 november 2018 22:20

Foto: Artist Impression


Voor het einde van het jaar moet duidelijk zijn wat de mogelijkheden zijn voor een groot sportpark in het uiterste westen van Maassluis. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief. Eerder dit jaar presenteerden Maassluizers Eric Gudde en Gerrit Malipaard een plan voor een nieuw multifunctioneel sportpark op en nabij het terrein van voetbalclub MSV'71, maar dat plan wordt lang niet door alles verenigingen in de stad gewaardeerd.

Het bestuurscollege wil antwoord op een drietal vragen. Past het programma van de bestaande verenigingen en de voorgestelde aanvullingen op de locatie in Maassluis West? Welke kansen en bedreigingen zijn er voor stadsontwikkeling op de vrijkomende terreinen? En wat gaat het plan kosten en opleveren?

De eerste vraag moet worden beantwoord door de Synarchis Adviesgroep, die in opdracht van de gemeente een onderzoek gaat doen. De tweede vraag over de woningbouw zal de gemeentelijke organisatie in eerste instantie vanuit de interne deskundigheid oppakken. En de derde vraag wordt in gezamenlijkheid beantwoord.

Eind december zou het onderzoek volgens de gemeente moeten zijn afgerond. De betrokken verenigingen en organisaties zullen door Synarchis Adviesgroep worden benaderd voor een overleg. De Stichting Muziekgebouw, de Maassluise Sport- en Recreatieraad en de Culturele Raad Maassluis worden over het proces geïnformeerd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Flora College
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS