Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Einde aan oplaten ballonnen in Maassluis

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 10 april 2019 01:00

Foto: Archief WOS Media


De gemeenteraad van Maassluis heeft dinsdagavond unaniem besloten dat er voortaan geen ballonnen meer mogen worden opgelaten in Maassluis. Hiermee wil de raad de negatieve gevolgen voor de natuur en dieren beperken. Ballonnen mogen nog wel worden ingezet bij feesten en partijen, maar dan wel bevestigd aan een draad of zo.

Het verbod op het oplaten van ballonnen is opgenomen in de nieuwe APV (Algemene Plaatselijke Verordening) die op de agenda van de raadsvergadering stond.

Er is ook een verbod op zogeheten straatintimidatie in de nieuwe APV vastgelegd. Dit betekent dat politieagenten kunnen optreden indien zij dit constateren. Burgemeester Edo Haan gaat dit besluit aankaarten bij zijn collega's van Vlaardingen en Schiedam, mede omdat het voor de regiopolitie het meest werkbaar is dat er zoveel mogelijk sprake is van één regime.


Verder is er door de raad unaniem ingestemd met een door het CDA opgestelde motie om de inhoud van de APV in zeer begrijpelijke taal weer te geven in een folder.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS