Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Eindelijk verlost van autowrak bij 'kasjesbrug'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 18 februari 2020 13:42

Foto: WOS


De personenauto die een half jaar geleden werd gedumpt bij de 'kasjesbrug' in De Lier, is dinsdagmiddag weggetakeld. Goed nieuws voor de naastgelegen tuinder en passanten, die zich al een maanden ergeren aan het wrak.

In de zomer van 2019 parkeert een nog onbekend iemand de Mitsubishi Colt aan de Hoge Noordweg in De Lier. Maanden verstrijken zonder dat de wagen wordt weggehaald. Weliswaar staat het voertuig op eigen terrein van de NAM, maar tuinder Paul Olsthoorn aan de overkant is de rommelige aanblik op een gegeven moment zat. Hij meldt de dumping bij politie en gemeente, maar er gebeurt niets.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat de wagen verzekerd is en de gemeente hem niet zomaar kan weghalen. Een tweede auto die ook werd gedumpt is overigens wel snel afgevoerd, want daar bleek iets niet aan te kloppen.

Als de WOS dinsdagochtend poolshoogte neemt, staat de Mitsubishi er nog steeds. De tuinder geeft aan dat rond de jaarwisseling een groep jongeren is 'losgegaan' op de wagen. De ruiten moeten er aan geloven, het dashboard wordt gestript, de achteruitkijkspiegel ligt bij de handrem en het wrak wordt nu gebruikt als prullenbak.

Toeval of niet, als het gesprek met de tuinder net klaar is, verschijnt een handhaver van de gemeente Westland ten tonele. Die weet te vertellen dat er toch gronden zijn gevonden om de auto weg te laten slepen. Dat is in de loop van dinsdagmiddag gebeurd. Eind goed, al goed.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS