Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Eis: twee jaar cel voor 'wapenwinkel' in Kwintsheul

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 11 maart 2019 16:40

Foto: District 8


Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat een 29-jarige Heulenaar twee jaar de gevangenis in vanwege wapenbezit. De politie trof op 6 juli vorig jaar een micro-uzi (automatisch machinepistool), vijf pistolen, honderdvijftig patronen en twee kogelwerende vesten aan in zijn woning aan 't Hoogje.

Die vondst kwam er na een tip van de vader van de verdachte. Hij kwam tijdens het schoonmaken van het appartement een sporttas tegen waar een wapen in bleek te zitten en belde de politie. Die nam alle wapens en de kogelwerende vesten in beslag.

"Het leek wel of de man een winkel in wapens had" zei de officier van justitie maandag in de rechtszaal in Den Haag. "Een automatisch wapen zie je gebruikt worden bij liquidaties. En dan nog twee kogelwerende vesten erbij... Wat was deze man van plan?"


De verdachte, die in de rechtbank alles ontkende, had overigens al een strafblad. Hij zat eerder een gevangenisstraf van 3,5 jaar uit voor een gewelddadige overval.

De rechtbank doet op 25 maart uitspraak.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS