Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Eis: werkstraf van 180 uur na fataal fietsongeluk

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 10 oktober 2017 12:31

Foto: WOS Media


Het Openbaar Ministerie (OM) eist 180 uur werkstraf tegen een 21-jarige man uit Delft. Vorig jaar juli botste hij in Maasland met zijn racefiets frontaal op een 80-jarige tegenligger. Volgens het OM had de racefietser te weinig ruimte gelaten voor tegenliggers en daarmee onvoldoende rekening gehouden met de verkeerssituatie ter plekke.

De botsing gebeurde op de Trekkade, een fietspad langs het water. Verdachte was met drie vrienden net begonnen aan een fietsvakantie. Ze reden in tweetallen min of meer schuin naast elkaar, toen ze een bocht naderden. Door bossages konden ze de tegemoetkomende fietser niet zien. Toen de voorste vriend 'Tegen!' riep, was het voor verdachte - die achteraan aan de buitenkant fietste - al te laat. Hij kon de man niet meer ontwijken.

Door de botsing viel het slachtoffer met zijn hoofd op de betonnen kaderand en belandde in het water. De vrienden haalden hem eruit en probeerden hem te reanimeren, maar een schedelbasisfractuur werd de man uiteindelijk fataal.

Volgens de officier van justitie was sprake van meer dan een noodlottig ongeluk. Verdachte reed met hoge snelheid; weliswaar niet de 35 of 40 kilometer per uur waarmee wielrenners soms fietsen, maar toch nog 28. Bij het naderen van de bocht werd geen vaart geminderd. Verdachte bleef kort achter zijn voorganger rijden, waardoor het zicht al werd beperkt. Daarbij liet hij geen ruimte meer voor tegenliggers om te passeren. Dat alles maakt dat verdachte volgens het OM schuld heeft aan de fatale aanrijding.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS