Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Elf granaten gevonden bij brug, werk gaat weer verder

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 29 oktober 2019 09:46

Foto: granaat die eerder werd gevonden - Regio15


Het vervangen van de Zwaansheulbrug in Honselersdijk loopt, ondanks de vondst van elf geschutsgranaten, geen vertraging op. Dat laat een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland weten.

Na de vondst van vier granaten werden de werkzaamheden bij de Middel Broekweg stilgelegd. Uiteindelijk is men op elf Franse geschutsgranaten uit de Eerste Wereldoorlog gestuit die door de Duitse bezetter in de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt. Volgens een militair historicus gaat het om buitgemaakte munitie, zogenoemd Beute Geschütz


Inmiddels zijn de werkzaamheden bij de brug hervat. Daarvoor wordt nu ook een kraan gebruikt die 'tegen een stootje kan'. De kans bestaat namelijk, dat er mogelijk nog meer munitie in de grond ligt. 

Het werk duurt naar verwachting tot eind januari 2020. Tot die tijd is de Middel Broekweg in beide richtingen afgesloten. Ook vaarverkeer is niet mogelijk. 

Eerder sprak de WOS met militair historicus Christ Klep over de gevonden munitie. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS