Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Energiecoöperatie Midden-Delfland legt zonnepanelen op eerste dak

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 11 december 2019 14:43


De Midden-Delflandse energiecoöperatie EnergieC heeft de eerste mijlpaal bereikt. Op het dak van caravanstalling Van Dorp in Schipluiden worden momenteel de eerste zonnepanelen geplaatst.

De energiecoöperatie, die in oktober vorig jaar is opgericht, wil samen met inwoners schone energie opwekken via gezamenlijk ingekochte zonnepanelen. Deze moeten worden geplaatst op de daken van panden in alle drie de kernen. Leden kopen zonne-aandelen en investeren op die manier in zonnepanelen. Zo krijgen ze belastingkorting op de energienota voor het eigen aandeel in de opgewekte duurzame elektriciteit.


Op het dak bij Van Dorp komen in totaal 290 panelen, waarvan er 200 van EnergieC zijn. "Deze leveren ongeveer voor twintig huishoudens duurzame energie op", zegt Matthijs Beke namens de coöperatie.

Beke ziet het ledenaantal van EnergieC toenemen. "Dat betekent dat we meer daken nodig hebben. We zijn volop bezig te zoeken naar mensen met een groot dak. Dat lukt goed, want op dit moment zijn we met twee hele concrete eigenaren in contact. We hopen in januari daar een nieuwe overeenkomst op te kunnen ondertekenen."

EnergieC heeft nu 24 leden, mensen kunnen zich nog aanmelden. Op 8 februari is de feestelijke opening van het eerste dak.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS