Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Energiecoöperatie van start in Midden-Delfland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 10 oktober 2018 15:34


Midden-Delfland heeft sinds woensdag een eigen energiecoöperatie. EnergieC, zoals de coöperatie heet, gaat samen met inwoners schone energie opwekken via gezamenlijk ingekochte zonnepanelen. De gemeente Midden-Delfland heeft aan initiatiefnemers Elly de Jong, Matthijs Beke en Kees Haring geld beschikbaar gesteld voor de oprichting.

Iedereen die in Midden-Delfland woont of een bedrijf heeft, kan lid worden van de energiecoöperatie. Leden kopen zonne-aandelen en investeren op die manier in zonnepanelen. Deze worden op daken gelegd die eigenaren beschikbaar stellen aan EnergieC. Leden krijgen belastingkorting op de energienota voor het eigen aandeel in de opgewekte duurzame elektriciteit.

De initiatiefnemers willen nog dit jaar in zowel Den Hoorn, Schipluiden als Maasland een dak beschikbaar hebben voor gezamenlijke energieopwekking.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS