Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Energierekening in Maassluis en Hoek van Holland gaat opnieuw omhoog

De energierekening bij netbeheerder Stedin gaat weer omhoog. Gemiddelde huishoudens in onder andere Maassluis en Hoek van Holland gaan volgend jaar bijna 20 euro meer betalen. Afgelopen jaar steeg de rekening ook al met 5 euro. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

De stijging van de kosten komt doordat Stedin meer precariobelasting moet betalen aan gemeenten. Dat is de belasting voor het gebruik van elektriciteitskabels en gasleidingen. Die verhoging berekent Stedin door naar haar klanten.

Het tarief voor elektriciteit stijgt daardoor met 4,6 procent, het gastarief met 7,9 procent. Daardoor zal voor gemiddelde huishoudens de rekening 19,56 euro meer betalen. Zonder de precariobelasting was het tarief volgens Stedin hooguit een procent gestegen.

Verdubbeling
Opvallend is dat precario op kabels en leidingen sinds vorig jaar niet meer is toegestaan. Vlak voor de einddatum hebben tientallen gemeenten de belastingmaatregel toch nog ingevoerd. Het aantal gemeenten die precario heffen verdubbelde daarmee van 30 naar 58 gemeenten.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS