Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Epema: 'Ik pas niet in cultuur gemeentepolitiek'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 9 september 2018 14:25

Foto: Epema luisterend tijdens een commissievergadering


Wybe Epema (69), steunraadslid van de fractie Westland Verstandig, heeft al na ruim vier maanden gebroken met de Westlandse gemeentepolitiek. "Dat is een cultuur waar ik mij niet prettig in voel", zo maakte hij zondagmiddag wereldkundig op Facebook.

Om een toelichting gevraagd, kwalificeert Epema de gemeentepolitiek als een cultuur van halve waarheden waar hij zich slecht in kan vinden. Hij was eerst al verbaasd over de coalitievorming na de verkiezingen en daarna nog meer over de samenstelling van het college van B en W. Dat bijvoorbeeld wethouder Snijders een deel van zijn handhavingsportefeuille moest overdragen aan een ander omdat hij zelf feitelijk onverdedigbaar in een glastuinbouwgebied woonachtig is, daar kan de 's-Gravenzander met zijn pet niet bij.

Epema is pas op 69-jarige leeftijd de gemeentepolitiek ingegaan. Daar had hij een bijzondere reden voor. "Als oud-politieman maak ik me verschrikkelijk veel zorgen over de plannen om binnen Westland cannabis te gaan telen", licht hij toe. Epema vreest een niet te controleren vermenging van de onderwereld met de bovenwereld en dat wilde hij in de gemeenteraad naar voren brengen.

Hij heeft zijn beslissing om te stoppen afgelopen woensdag kenbaar gemaakt aan fractievoorzitter Peter Duijsens, met wie hij zaterdag nog een uitgebreid gesprek heeft gehad. Epema breekt overigens niet met Westland Verstandig. "Het is allemaal in goede harmonie gegaan", besluit hij.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS