Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Erespeld voor Maassluizer Dick Lub

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 14 december 2019 10:25

Foto: Hongaarse stad Hatvan


Maassluizer Dick Lub heeft vrijdagavond bij zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Stedenband Hatvan- Maassluis de gemeentelijke Erespeld ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding van burgemeester Edo Haan vanwege zijn bijzondere inzet voor de stad.

Al sinds 1992 heeft de gemeente Maassluis nauwe banden met de Hongaarse stad Hatvan. Drie jaar na het vallen van het IJzeren Gordijn ondertekenden burgemeester Hans van Es en Andrász Sziney hiertoe een vriendschapsverdrag. In die begintijd was de relatie vooral gericht op ondersteuning vanuit Maassluis.

In 1993 is vervolgens de Stichting Stedenband Hatvan-Maassluis opgericht. Deze stichting treedt coördinerend, stimulerend en faciliterend op, ten aanzien van een reeks van activiteiten zoals uitwisseling van bezoeken van plaatselijke verenigingen en organisaties op het terrein van sport, Cultuur, onderwijs, muziek, alsmede het uitwisselen van ervaringen tussen bedrijven en instellingen.

Dick Lub is in 2006 toegetreden tot het bestuur van de Stichting Stedenband Hatvan-Maassluis en sinds 2015 is hij voorzitter. Vanaf het begin heeft hij zich ingezet voor het versterken en uitbouwen van de stedenband tussen Hatvan en Maassluis.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS