Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ergernis over uitstel vergunning nieuwbouwprojecten

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 20 mei 2019 16:01

Foto: Raadslid Andre van den Berg


Raadslid André van den Berg van GemeenteBelang Westland ergert zich mateloos aan de stroperigheid van de gemeentelijk vergunningprocedure bij nieuwbouwprojecten. Hij zegt 'verbijsterd' te zijn, nu het college heeft besloten de beslistermijn voor drie projecten met in totaal 144 woningen te verlengen.

Hij wijst erop dat het woningtekort in de gemeente het hoogste is in de hele provincie. En vraagt zich af of Westland echt 80 weken nodig heeft om een vergunning af te geven, terwijl de wettelijke termijn (zonder voortraject) voor het doorlopen van een bestemmingsplan 26 tot 31 weken is.

Van den Berg reageert op de berichtgeving over de verlengde vergunningsprocedure bij nieuwbouwprojecten in Maasdijk (64 woningen in het plan Watertuinen), in 's-Gravenzande (44 appartementen in het project Rijnvaart) en in Honselersdijk (6 appartementen aan de Endeldijk). Hij wijst er in vragen aan het college snerend op dat die nota bene eerder heeft gezegd, dat "(…) er in de huidige tijd voor afhandeling nog ruimte is ten opzichte van de maximale afhandelingstermijnen(…)".

Het raadslid wil nu van het college weten waarom die niet in staat is om in het geval van de drie genoemde nieuwbouwprojecten binnen de wettelijke afhandelingstermijn een omgevingsvergunning te verstrekken en of wel de juiste prioriteiten worden gesteld. Ook wil hij weten wat het college heeft ondernomen om de gemeentelijke organisatie te versterken en/of de werkwijze dusdanig aan te passen, dat vergunningen wel op tijd kunnen worden afgegeven.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS