Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Europese subsidie voor hulp bij participatie statushouders

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 27 september 2019 17:01


Maassluis gaat samen met de buurgemeenten Vlaardingen en Schiedam extra werk maken van de inburgering van statushouders. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een Europese subsidie van 750.000 euro.

De gemeenten willen dat vluchtelingen met een verblijfsvergunning actief meedoen in de samenleving, liefst via betaald werk. Maar ze blijken daarbij vaak tegen problemen op te lopen. Ervaring in andere gemeenten leert dat intensieve begeleiding en meer maatwerk leidt tot betere resultaten.

Met de Europese subsidie beginnen de gemeenten samen met vijf partners een Maatwerkplaats. Dit is een ontmoetingsplek, maar ook een manier om in kaart te brengen wat een deelnemer en zijn of haar gezin nodig heeft om optimaal mee te doen in de Nederlandse samenleving.

In totaal zullen 250 statushouders meedoen. Elke deelnemer krijgt een plan op maat en extra begeleiding van een coach. In november 2019 begint de intensieve begeleiding voor de statushouders. Het project duurt tot eind 2021.

De drie gemeenten voeren dit project uit in samenwerking met Stroomopwaarts, de opleidingsbedrijven
Nextworker/De Beroepentuin en Rijnmondbouw, taalaanbieder Stichting Novum en Subsidy House.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS