Signbiblio 4

Excelsior M naar halve finale VR Cup

Excelsior Maassluis heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van de VoetbalRijnmond Cup. De ploeg van trainer Dogan Corneille won in Hendrik-Ido-Ambacht uiteindelijk met ruime cijfers van derdedivisionist ASWH: 1-4.

De Maassluise tweededivisionist kwam na een half uur op voorsprong via een strafschop die Daan Blij benutte. Dat bleek ook de enige treffer voor rust. Overigens werd de wedstrijd tegen het einde van de eerste helft enige tijd stilgelegd na een overtreding op Excelsior-back Luivienno Statia. De scheidsrechter zag dat de emoties hoog opliepen en liet de spelers even kalmeren.

In de zestigste minuut zorgde ASWH voor de gelijkmaker. Hoewel de grensrechter zijn vlag omhoog hield voor buitenspel, liet de arbiter de goal wel doorgaan. De thuisploeg kon echter niet lang hopen op een goed resultaat, want zes minuten later zorgde Redouan Omar Ouali voor de 1-2.

In de laatste tien minuten van het duel bepaalden Tobias Kleijweg en Vincent van den Berg voor de 1-4 eindstand.