Signbiblio 1

Excelsior Maassluis periodekampioen; Den Hoorn boekt belangrijke zege

Zonder zelf in actie te komen, is Excelsior Maassluis op Tweede paasdag winnaar geworden van de tweede periode in de Tweede divisie. In de Eerste klasse B van het zondagvoetbal stonden twee uitwedstrijden voor regioclubs op het programma. Den Hoorn nam drie belangrijke punten mee uit Bergen op Zoom. Het Wateringse Velo moest na een goed begin de punten in Den Haag bij VUC laten.

De periodetitel was op zich geen verrassing voor Excelsior M. Immers, de enige concurrent, Koninklijke HFC, had in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen De Treffers met meer dan vijf doelpunten verschil moeten winnen om de prijs voor de neus de Maassluizers weg te kapen.

Dankzij de periodetitel heeft Excelsior zich verzekerd van het hoofdtoernooi van de KNVB Beker, zo meldt de vereniging op haar website.

Bij Dosko was het in de eerste tien minuten Den Hoorn-keeper Twan Ruijgt, die bij twee inzetten van de tegenstander zijn doel vakkundig verdedigde. Later in de eerste helft kwamen de bezoekers op stoom en had Den Hoorn bij rust een voorsprong van 0-2. De doelpunten werden laat in de eerste helft gemaakt. In minuut 42 viel de eerste, door een intikker van Anthony Sintniklaas uit een voorzet van Tim de Kok. In minuut 45 verhoogde De Kok zelf de voorsprong naar 0-2.

Het werd in Bergen op Zoom een magere tweede helft, waarin de stand ongewijzigd bleef. Voor Den Hoorn is de winst tegen Dosko van groot belang in de strijd tegen degradatie.

Velo heeft de uitwedstrijd tegen VUC met 5-1 verloren. Dat gebeurde na een eerste helft waarin Velo op voorsprong was gekomen. De 0-1 kwam op naam van Deniz Arslan. Het werd tevens de ruststand. De omslag kwam al snel na de thee. In het eerste kwartier van de tweede helft scoorde VUC drie keer en uiteindelijk zou er 5-1 uitrollen.