Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Experimentele operatie Naaldwijkse zusjes uitgesteld

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 20 maart 2020 14:25

Foto: Jan en Rosa met moeder Monique


De Naaldwijkse zusjes Jane en Rosa worden volgende maand toch niet geopereerd in Barcelona. Door de uitbraak van het coronavirus is in Spanje de noodtoestand uitgeroepen en is er te weinig medische capaciteit voor dit soort operaties.

De zusjes lijden aan het Ehlers Danlos syndroom (EDS). Dit is een bindweefselaandoening. Bij de twee zussen zit het probleem in de nek en dreigen de achterste hersenen de nek in te zakken, waardoor de hersenstam in de verdrukking kan komen. De hersenstam regelt vitale functies in het lichaam. Daarom is een experimentele nekoperatie nodig, die alleen kan worden uitgevoerd in Barcelona.

Tijdens het SBS6-programma Deze quiz is voor jou haalden Merel Westrik en Rik van de Westelaken bijna 50.000 euro op om de operaties te deels bekostigen.


Op een later moment zal een nieuwe datum worden ingepland voor de operaties.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS