Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Exploitant Hoekse lunchroom: Ik heb wel een vergunning

Door: Monica Overdijkink

Gepubliceerd op: dinsdag 4 december 2018 17:42

Foto: Google Maps


De eigenaar van lunchroom Artusi-Uno in Hoek van Holland zegt dat hij wel degelijk een vergunning heeft gekregen voor de voortzetting van zijn horeca-gelegenheid. Volgens de gemeente Rotterdam is dat niet zo, en daarom moest Frans de Jong per 1 december zijn lunchroom sluiten. Onbegrijpelijk, vindt de uitbater: "Ik heb in augustus nog 900 euro betaald voor een voorlopige vergunning zonder einddatum. Waarom moet ik dan dicht?"

Vaste gasten van Artusi-Uno begrijpen er ook niets van. Een oudere dame die zich voorstelt als Tini zegt: "De gemeente wil dat de Brink een horecaplein is, nou, dit is een succesvolle zaak, waarom moet die weg? Er komen hier zoveel mensen, ook uit de Humanitas-flat hier aan het plein. Die ouderen zitten straks weer achter de geraniums, of ze moeten naar de kroeg."

De strijd om het eettentje aan de Prins Hendrikstraat begon ruim een jaar geleden al. De Jong kreeg de opdracht van de gemeente om zijn zaak te verbouwen, zodat die in uitstraling zou aansluiten bij de rest van het plein. Daarvoor moet onder meer een luifel aan het gebouwtje worden bevestigd. De Jong vindt dat prima, maar daarvoor moet de gemeente twee bomen kappen en een lantaarnpaal verplaatsen, anders past de luifel niet.

"In november 2017 had de gemeente die bomen moeten kappen," aldus De Jong, "Ik had de aannemer al besteld, m’n personeel naar huis gestuurd en de zaak dichtgegooid, maar toen werden de bomen toch niet gekapt. Daarop kon de aannemer niks doen. Maar alle tekeningen zijn betaald en goedgekeurd." De bomen en de lantaarnpaal staan er nog steeds.

De Jong snapt ook niet waarom hij weg moet. Hij heeft vijf jaar geleden een erfpachtovereenkomst afgesloten én betaald voor de lunchroom voor 25 jaar, hij zou dus nog twintig jaar moeten kunnen blijven zitten. Hij heeft wel een vermoeden: "ik betaal relatief weinig. Ze zullen me wel weg willen hebben om het dan aan iemand anders te verpachten voor meer geld."

Volgens de gemeente Rotterdam is de horecavergunning van de 81-jarige ondernemer wel degelijk verlopen, en heeft hij inmiddels toegezegd dat hij het paviljoen voor 10 december op eigen kosten zal verwijderen. Volgens de gemeente komt er niks voor in de plaats. Met de sloop is de exploitant het ook niet eens, en hij heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS