Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Expositie Astrid de Groot’s Urbexfoto’s in Douanehuisje

zaterdag 22 februari 2020 t/m zo 23 feb 2020
Expositie Astrid de Groot’s Urbexfoto’s in Douanehuisje

In de maand februari exposeert Astrid de Groot met Urbexfoto’s in het Douanehuisje in Maassluis.

Astrid is een gepassioneerd autodidactfotograaf met een brede interesse in fotografieonderwerpen. Denk hierbij aan (abstracte) macro, landschap, reflectie en sinds kort portretten. Haar favoriet is urbexfotografie, omdat hier veel aspecten aan zitten.

Urbexfotografie is het bezoeken en fotograferen van verlaten en (meestal) niet-openbaar toegankelijke infrastructuur. Het is een spannende tak van sport, die niet altijd zonder gevaar is. Denk hierbij aan instortingsgevaar door constructieschade, kans op overvallen door zwervers/junks, actieve alarmen, alerte beheerders/eigenaren etc. Ook is er vaak sprake van moeilijke lichtomstandigheden, die specifieke technieken noodzakelijk maken. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld kastelen, ziekenhuizen, gevangenissen, kerken, scholen, fabrieken en huizen. Ooit werd in deze gebouwen gewoond of gewerkt, werd er gelachen en gehuild. Nu hangt er in deze gebouwen een geheimzinnig desolate sfeer en pakt de natuur steeds meer terrein terug.

In deze expositie krijgt de bezoeker een unieke kans op een kijkje in de urbexwereld, inclusief verhalen achter locaties. Een wereld die Astrid letterlijk zelf kleur geeft. Om een persoonlijker, maar vergelijkbaar met HDR, kleurrijk resultaat te bereiken heeft Astrid haar vroegere hobby (tekenen, aquarelleren, wandschilderen) voor deze expositie gecombineerd met urbexfotografie.

Locatie: Douanehuisje, Govert van Wijnkade 52, Maassluis
Tijd: elke zaterdag en zondag van 1 februari t/m 1 maart 13.00 - 17.00 uur
Toegang gratis


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS