Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Expositie Gezichten van Dementie in Naaldwijk

maandag 27 januari 2020 t/m do 30 jan 2020
Expositie Gezichten van Dementie in Naaldwijk

De expositie Gezichten van Dementie is van zaterdag 11 januari t/m donderdag 30 januari (met uitzondering van de zondagen), te zien in de Oude Kerk in Naaldwijk.

De expositie van kunstschilder Herman van Hoogdalem en voormalig nieuwslezer Gijs Wanders maakt diverse aspecten van dementie bespreekbaar. Herman schilderde portretten van mensen met dementie in aquarel. Gijs interviewde de partners en kinderen van de geportretteerde mensen en maakte daar korte filmpjes van.

Het onderwerp euthanasie en dementie werd daarbij niet geschuwd. Zo zijn in de expositieruimte ook zeven portretten te zien van mensen, die na de vaststelling van dementie, een verzoek tot euthanasie hebben opgesteld, omdat zij niet het gehele ziekteproces door wilden maken. Het betreft hier een recent project van Herman van Hoogdalem en arts Constance de Vries, genaamd: Mag ik gaan? - Leven en sterven met dementie.  

Locatie: Oude Kerk, Wilhelminaplein 5, Naaldwijk
Tijd: elke maandag t/m zaterdag 11.00 – 17.30 uur, behalve de zondagen. 
Toegang gratis

Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS