Archief
Bas Booister 1

Bas Booister 1

Extra compensatie voor reizigers Hoekse Lijn

De reizigers die moeten wachten op de Hoekse Lijn, krijgen extra compensatie. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Er wordt nog onderzocht waar die uit zal bestaan. Dat schrijft de Rotterdamse wethouder Judith Bokhove aan de gemeenteraad.

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hadden aangestuurd op extra maatregelen, omdat de reizigers al sinds september 2017 op de metroverbinding naar Hoek van Holland wachten.

De reizigers in de Waterweg-regio zijn nu afhankelijk van het vervangend busvervoer. Vanwege het uitstel kregen ze onder meer kortingen. Omdat het uitstel mogelijk nog tot juni duurt, worden er extra maatregelen genomen. Die gaan wellicht in als de metro rijdt.

Hoe de planning verder loopt is nog onbekend. Wethouder Bokhove, die het dossier van de vertrokken Adriaan Visser overnam, hoopt in maart met meer duidelijkheid te komen.

Wel schrijft ze dat het doortrekken van het spoor in Hoek van Holland mogelijk langer gaat duren. Dat komt omdat mensen die nu werken aan de Hoekse Lijn eerst die klus moeten klaren voordat ze worden ingezet voor het verlengen van de lijn naar Hoek van Holland Strand.