Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Extra controles op brom- en snorfietsers in Midden-Delfland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 12 maart 2019 12:47

Foto: archieffoto WOS Media


Boswachters controleren deze week extra op brom- en snorfietsers die rijden over paden in het buitengebied van de gemeente Midden-Delfland die niet voor hen bedoeld zijn. Meerdere mensen klaagden hierover bij Staatsbosbeheer en de gemeente.

Een woordvoerder van Staatsbosbeheer legt aan mediapartner Omroep West uit dat recreanten op dit soort paden geen bromfieters of snorfietsers verwachten. "Dit kan ongelukken veroorzaken." Volgens Staatsbosbeheer storen de recreanten zich erg aan de overlast die de brom- en snorfietsers veroorzaken in deze recreatiegebieden.

Om de overlast aan te pakken, delen de boswachters deze week bij deze zogenoemde 'toeristische fietspaden' folders uit waarop de verkeersregels worden uitgelegd. Wie zich hierna nog niet aan de regels houdt, kan een bekeuring van 95 euro tegemoet zien. Op deze manier hopen de gemeente en Staatsbosbeheer de recreatiegebieden voor alle gebruikers 'veilig en beleefbaar' te houden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS