Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Extra feestelijke functioneringssluiting Maeslantkering

De zogeheten functioneringssluiting van de Maeslantkering op 9 september is dit jaar extra feestelijk, omdat het bouwwerk dat zo'n 2 miljoen mensen tegen het water moet beschermen, 20 jaar bestaat. Zo is er een muzikaal programma voor jong en oud en wordt er een nieuwe buitenexpositieruimte geopend met als thema waterberging.

Na het grote onderhoud in de zomermaanden test Rijkswaterstaat altijd vóór de start van het stormseizoen de Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genoemd. De functioneringssluiting is bedoeld om de stormvloedkeringen integraal te testen, zowel de techniek als de mensen die de keringen bedienen. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot en met 15 april.

Het Keringhuis is 9 september voor het publiek geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Er zijn rondleidingen en activiteiten die te maken hebben met droge voeten houden in een gebied dat beneden de zeespiegel ligt. Om 15.30 uur start het centrale programma op het podium met onder andere een concert van de fanfare Bereden Wapens met zangeres Jolien Thijs. Daarna wordt de buitenexpositie geopend over kleine waterberging. Aansluitend is rond 16.50 uur de start van het sluitproces van de Maeslantkering.

Overigens kunnen de datum en het tijdstip van de functioneringssluiting nog veranderen door weersomstandigheden. Het Keringhuis is op 9 september niet per auto bereikbaar. Er rijden gratis pendelbussen vanaf parkeerplaatsen in de nabije omgeving en vanaf het Metrostation Hoek van Holland Haven naar het Keringhuis en terug. Mindervaliden kunnen doorrijden tot aan het Keringhuis.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS