Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Extra ondersteuning voor balkons aan Da Costaplein in Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 11 juni 2019 16:50

Foto: De balkons krijgen extra ondersteuning


De balkons van het appartementencomplex aan het Da Costaplein in Maassluis worden sinds begin deze week gestut. Een aannemer is dinsdag met de uitvoerende werkzaamheden begonnen. De extra ondersteuning wordt gedaan uit veiligheidsoverwegingen.

Begin vorig jaar werden er al hekken rond de balkonnetjes geplaatst zodat er geen personen onder de balkons door kunnen lopen. Aanleiding daarvoor is de twijfel die is ontstaan over de stevigheid van diverse balkons, na het instorten van een galerijvloer in Leeuwarden in 2011.


De extra ondersteuning van de balkons is voor de 56 eigenaren van de woningen een behoorlijke kostenpost. De hele operatie kost zo'n 200.000 euro. Niet alle eigenaren zijn blij met deze ingreep omdat ze de werkzaamheden overdreven vinden. Maar volgens de beheerder, die onderzoek heeft laten doen, is de ingreep noodzakelijk.

Het is overigens niet voor het eerst dat balkons in Maassluis worden gestut. Dat gebeurde vorig jaar ook al met appartementen in complexen van woningcorporatie Maasdelta aan P.C. Hooftlaan, de Van Lennepstraat en de Vondellaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS