Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Extra raad over Hertenlaan week later

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 28 februari 2020 13:29

Foto: WOS 1


De ingelaste raadsvergadering over het arbeidsmigrantenpand aan de Hertenlaan in Honselersdijk wordt pas op maandag 9 maart gehouden. Dat is een week later dan de datum waar door oppositiepartijen Westland Verstandig en GroenLinks aanvankelijk om was gevraagd.

In het onderling overleg tussen college en fractievoorzitters is echter gebleken dat 2 maart niet voor iedereen goed uitkwam. "En dan moet je niet te moeilijk doen over een datum, het gaat erom dat zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn", aldus  WV-fractievoorzitter Peter Duijsens. 

Het enige agendapunt, na het gebruikelijke spreekrecht voor burgers, is de gang van zaken rondom de vergunningverlening Hertenlaan 2, waar een woning annex kantoor wordt opgesplitst in woonunits voor 28 arbeidsmigranten. De vergunning is door het college verleend, toen er al sprake was dat er  een voorbereidingsbesluit moest worden genomen om woningsplitsing in te dammen.

In de aanloop naar het raadsbesluit was geheimhouding opgelegd om te voorkomen, dat slimme figuren nog snel aanvragen zouden indienen waarop het geldende regime van toepassing zou zijn.  Volgens het college voldeed de aanvrager van Hertenlaan 2 aan alle geldende voorwaarden en zou afwijzing de gemeente mogelijk op een forse schadeclaim komen te staan. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS