Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Extra veld op Sportpark de Rondgang op losse schroeven

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 13 oktober 2019 11:21

Foto: Google Maps 3


De aanleg van een extra veld op sportgang De Rondgang gaat mogelijk niet door. Dat hebben de Hoekse verenigingen, HVC'10 en The Hookers van de gemeente Rotterdam te horen gekregen. De provincie wil mogelijk geen vergunning afgeven, omdat dan waardevol duinbos verloren zou gaan. Ook de recente 'stikstofuitspraak' werkt niet mee. De voetbal- en rugbyvereniging noemen dit een fikse tegenslag.

Vorig jaar hebben de beide clubs bij de gebiedscommissie Hoek van Holland en de gemeenteraad van Rotterdam gepleit voor een extra veld. Dit gebeurde nadat de gemeente had aangegeven dat de verenigingen één van de velden van HVC’10 moesten gaan delen, nadat dit omgebouwd zou worden tot multifunctioneel kunstgrasveld. Dit zou voor beide verenigingen verlies van ruimte betekenen.

Nadat de gebiedscommissie en de gemeenteraad zich achter de clubs hadden geschaard, gaf wethouder De Langen aan te willen meewerken aan het gewenste extra veld, onder de voorwaarden dat het financieel haalbaar zou zijn en ‘ruimtelijke inpasbaar’ zou zijn.

De beide clubs leggen zich niet definitief neer bij het nieuws vanuit de gemeente. Ze zullen het oordeel laten toetsen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS